Prijzenpakkende aanvaller keert terug bij Oranje: ‘Dat voelt heel goed’

Tegen de Verenigde Staten was Jeremain Lens nog niet van de partij, omdat hij een dag daarvoor de finale van de Oekraïense beker had gespeeld. Maandag keerde Lens met de titel en de beker op zak weer terug bij Oranje, nadat hij in oktober het slachtoffer werd van de nederlaag bij IJsland (2-0). De 29-voudig international hoopt tegen Letland weer het vertrouwen te krijgen van bondscoach Guus Hiddink. 

Hoewel meerdere internationals tegen IJsland door hun ondergrens zakten, werd alleen Lens geslachtofferd. ‘Uitleg heb ik niet gekregen, maar dat was ook niet nodig. Iedereen speelde die wedstrijd slecht, inclusief ikzelf. Dat ik dan het slachtoffer ben? Prima. Dan moet ik maar laten zien dat het beter kan. En dat heb ik gedaan’, reageerde Lens op de reden voor zijn afwezigheid bij het Nederlands elftal.

‘Ik ben terug en dat heb ik zelf voor elkaar gekregen. Dat voelt heel goed’, vervolgde de aanvaller van Dinamo Kiev tegen De Telegraaf. ‘Nu ben ik fit en weer terug in Oranje, dat heb ik zelf afgedwongen.’

 

Praat Mee!