UPDATE | Vlaar niet mee naar Letland

Ron Vlaar heeft dinsdagochtend vroegtijdig de training van het Nederlands elftal verlaten. Er kan zo goed als zeker een streep door zijn naam worden gezet voor het duel met Letland van komende vrijdag.

Vlaar sloot maandag voor de eerste keer aan bij de groepstraining, nadat hij vorige week een aangepast programma afwerkte. De Noord-Hollander meldde zich met een knieblessure bij Oranje en liet het vriendschappelijke duel met de Verenigde Staten aan zich voorbij gaan. Vandaag moest de 30-jarige verdediger toch weer afhaken wegens klachten aan zijn kniegewricht. Vlaar stapte uit bij een partijspel en liep daarna nog een aantal rondjes om het veld.

Memphis Depay trainde wel weer volledig mee op het terrein van Quick Boys. De rappe vleugelaanvaller sloeg de training van maandag nog over wegens lichte enkelklachten. Bondscoach Guus Hiddink gaf eerder al aan dat hij verwacht dat Depay er tegen Letland gewoon bij is.

Partijspel verraadt vermoedelijke opstelling

Oranje sloot de training maandag af met een partijspel. Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie vormden wederom het aanvalsduo, terwijl Luciano Narsingh en Jeremain Lens aan de buitenkant stonden opgesteld. Aangezien Depay gewoon in de basisopstelling wordt verwacht tegen Letland, ziet het ernaar uit dat Narsingh en Lens gaan uitmaken wie als rechtsbuiten start. Hiddink gaf bij de verdedigende partij de voorkeur aan Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jetro Willems.

Update dinsdag 9 juni 13.37 uur

Ron Vlaar heeft zich afgemeld bij het Nederlands elftal. De centrale verdediger van Oranje viel dinsdag geblesseerd uit op de training en reist niet af naar Letland, waar Oranje komende vrijdag een kwalificatiewedstrijd speelt. Bondscoach Guus Hiddink roept geen vervanger op voor Vlaar. (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!