Hiddink wijzigt elftal tegen Letland op meerdere plaatsen

Afgaande op de training van dinsdagochtend ziet het ernaar uit dat bondscoach Guus Hiddink een viertal wijzigingen gaat doorvoeren in zijn elftal. De 68-jarige oefenmeester kiest voor de uitwedstrijd tegen Letland voor een nieuw blok voor de verdediging.

Volgens Voetbal International keert Stefan de Vrij terug in het hart van de verdediging. Dat gaat ten koste van Jeffrey Bruma, die tegen de Verenigde Staten nog een basisplaats had. De Vrij wordt in het centrum herenigd met Martins Indi. Het tweetal speelde jarenlang samen bij Feyenoord. Op de linksbackpositie krijgt Jetro Willems de voorkeur, terwijl Daryl Janmaat opnieuw aan de aftrap verschijnt als rechtsachter.

Daley Blind schuift een linie op en vormt samen met Wesley Sneijder het blok op het middenveld. Robin van Persie start in de rug van Klaas-Jan Huntelaar. Memphis Depay en Luciano Narsingh beginnen op de flanken. Dat betekent dat naast Bruma ook Jordy Clasie, Georginio Wijnaldum en Quincy Promes hun basisplaats kwijtraken.

Vermoedelijke opstelling Nederland tegen Letland: Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Willems; Sneijder, Blind; Depay, Van Persie, Narsingh; Huntelaar.

Letland – Nederland

Alles staat de komende week in het teken van de kwalificatiewedstrijd tegen Letland van aanstaande vrijdag. De wedstrijd tegen Letland wordt gespeeld in Riga en begint om 20.45 uur. Het duel wordt live uitgezonden door de NOS. (Foto: Pascal Kamperman, Twitter)

Praat Mee!