Hiddink: ‘Het is het hele seizoen al op en af met Vlaar’

Afgelopen weekend zag het er nog naar uit dat het de goede kant op ging met Ron Vlaar, maar dinsdagmiddag heeft de 32-voudig international het trainingskamp van het Nederlands elftal alsnog verlaten met een knieblessure. Bondscoach Guus Hiddink heeft tegenover De Telegraaf teleurgesteld gereageerd op het afhaken van Vlaar.

‘Het gaat niet met hem’, concludeerde Hiddink nadat Vlaar de training vroegtijdig had verlaten. ‘Het is het hele seizoen al op en af met hem. Dit heeft helaas geen zin.’

Vlaar sukkelt sinds het WK in Brazilië al met zijn fitheid. De verdediger van Aston Villa moest een groot deel van het seizoen aan zich voorbij laten gaan. Hij kwam eind mei nog wel in actie in de FA Cup-finale tegen Arsenal (4-0 verlies), maar meldde zich vervolgens met een knieblessure bij het Nederlands elftal.

Geen vervanger

Hiddink heeft geen vervanger opgeroepen voor Vlaar. De overgebleven 22 internationals stappen deze week op het vliegtuig voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. ‘We hebben voldoende centrale verdedigers’, wees de bondscoach op de aanwezigheid van Jeffrey Bruma, Bruno Martins Indi, Karim Rekik en De Vrij. Het ziet ernaar uit dat het centrale duo tegen Letland bestaat uit Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi. In de voorhoede kiest Hiddink wederom voor Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie (Foto: Pascal Kamperman, Twitter)

Praat Mee!