‘Van der Vaart tekent vrijdag tweejarig contract in Sevilla’

Rafael van der Vaart vliegt vandaag naar Sevilla voor het afronden van zijn transfer naar Real Betis. Er ligt een tweejarig contract klaar voor de 32-jarige middenvelder, die vrijdag wordt gepresenteerd. Dat meldt het Spaanse radiostation Cadena Cope.

De trainer van de promovendus, Pepe Mel, gaf eerder deze week tegenover Spaanse media aan dat hij een voorstander is van de komst van Van der Vaart. ‘Iedere speler die hierheen komt, doet dat omdat hij de ambitie heeft om iets te bereiken. Rafael heeft de mogelijkheid om een EK te spelen, dat is interessant voor hem’, aldus Mel.

Van der Vaart kreeg in het voorjaar van 2015 te horen dat zijn aflopende contract bij Hamburger SV niet verlengd zou worden. Sindsdien zijn talloze clubs in verband gebracht met de Oranje-international, waaronder Ajax en het Turkse Besiktas. Van der Vaart heeft eindelijk de knoop doorgehakt en daarbij hebben zijn grootouders een grote rol gespeeld. Zijn opa en oma wonen in de buurt van Sevilla en kunnen hun kleinzoon daardoor weer wat vaker opzoeken.

photo credit: kaddyyy via photopin cc

Praat Mee!