Hiddink geniet van Oranje-debutant: ‘De eerste week sprong hij er bovenuit’

Steven Berghuis heeft een onuitwisbare indruk gemaakt op bondscoach Guus Hiddink. De 23-jarige vleugelaanvaller van AZ overleefde als enige ‘nieuweling’ de eerste en tweede schifting bij het Nederlands elftal. Ondanks dat Berghuis geen speelminuten mocht maken in de verloren oefeninterland tegen de Verenigde Staten (3-4), is Hiddink zeer te spreken over de linkspoot.

De zoon van eenmalig international Frank Berghuis had het in de tweede week even lastig, maar pakte het volgens Hiddink daarna heel goed op. ‘De eerste trainingsweek sprong hij er echt uit en hij kreeg een terugslag toen de ’buitenlanders’ zich meldden’, is de bondscoach lovend tegenover De Telegraaf. ‘Logisch, maar als je ziet hoe hij het daarna oppakt en zijn kansen ziet en grijpt dan kan ik daar echt van genieten.’

Volgens De Telegraaf liet Berghuis dinsdag op de training meerdere malen zijn klasse zien. Hij vloog de verdedigers er aan alle kanten voorbij en deed onverwachte dingen. Ook in het afwerken op doel bewees Berghuis een koele kikker te zijn.

Praat Mee!