Vlaar met kater op vakantie: ‘Het mocht allemaal niet zo zijn’

Ron Vlaar moest in een week tijd klaar worden gestoomd voor de kwalificatiewedstrijd tegen Letland van komende vrijdag. In plaats van een reis naar Riga, pakt Vlaar deze week echter het vliegtuig naar zijn vakantiebestemming. Gisteren viel de Hensbroeker namelijk met een kuitblessure af bij Oranje. Na een seizoen vol teleurstellingen is Vlaar hard toe aan vakantie. 

‘Mijn lichaam is echt aan rust toe’, zegt de 32-voudig international tegen De Telegraaf. ‘Mijn wil om te spelen is zo groot, daar doe ik alles voor. Het mocht alleen allemaal niet zo zijn. Het is een heel teleurstellend seizoen geweest. Dit met Oranje kon er ook nog wel bij.’

Vlaar speelde vorig jaar zomer een ijzersterk WK en het lag in de lijn der verwachting dat meerdere clubs zich bij Aston Villa zouden melden voor de mandekker. Niets bleek minder waar. Vlaar bleef dit seizoen in Birmingham en kende een uiterst teleurstellend seizoen. Hij zat vaker in de lappenmand dan dat hij op het veld stond, en bovendien was het ook een sportief teleurstellend seizoen. Villa wist ternauwernood degradatie uit de Premier League af te wenden en ging in de FA Cup-finale kansloos ten onder tegen Arsenal (4-0).

Vorige week meldde Vlaar zich desondanks met goede moed bij Oranje. Hij begon wel met een achterstand, want de oud-speler van Feyenoord en AZ kwam binnen met een knieblessure en moest noodgedwongen de oefeninterland tegen de Verenigde Staten laten schieten. Afgelopen weekend werd Vlaar fit verklaard door de medische staf van het Nederlands elftal en leek hij zich op te kunnen maken voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland. Op de training van dinsdag ging het echter weer mis.

Nadenken over toekomst

‘Het was een onschuldig duelletje. Er was niet eens contact. Ik moest verdedigen en het schoot zo in mijn kuit’, blikt Vlaar terug op het moment waarop hij zijn blessure opliep. De 30-jarige verdediger gaat nu op vakantie, waar hij de knoop door wil hakken over zijn sportieve toekomst. Vlaar kreeg deze week een nieuw contract voorgeschoteld van Aston Villa. Zijn huidige contract loopt deze zomer af.

Praat Mee!