Oranje komt training ongeschonden door

Het Nederlands elftal heeft woensdag achter gesloten deuren getraind in het AZ-stadion. Volgens De Telegraaf zijn alle internationals heelhuids de training doorgekomen. 

Het is de eerste keer deze week dat bondscoach Guus Hiddink met zijn voltallige selectie op het trainingsveld stond. Maandag sloeg Memphis Depay de oefensessie over wegens enkelklachten, terwijl een dag later Ron Vlaar de training niet vol kon maken. De verdediger van Oranje staakte de training nadat hij last kreeg van zijn kuit. Vlak daarna maakte Hiddink bekend dat Vlaar niet mee afreist naar Letland.

Letland – Nederland

De 22-koppige selectie van het Nederlands elftal stapt morgen om 11.00 uur in het vliegtuig naar Riga. Daar trainen de internationals nog één keer in het Skonto-stadion, waar ook de kwalificatiewedstrijd tegen Letland een dag later wordt gespeeld. Op het duel staat enorm veel druk vanwege de valse start die het Nederlands elftal heeft gemaakt in groep A van de EK-kwalificatie. Oranje staat na vijf wedstrijden op de derde plaats, die aan het einde van de rit goed is voor een play-off ticket. Alleen de beste nummers drie plaatsen zich rechtstreeks voor het EK in Frankrijk, maar daartoe behoort het Nederlands elftal momenteel niet.

Bij een zege loopt Nederland sowieso in op IJsland en/of Tsjechië, en mag het tijdens de zomer in ieder geval op de derde plaats bivakkeren. De nummers één en twee in de poule spelen vrijdagavond namelijk tegen elkaar. IJsland verdedigt een voorsprong van vijf punten op Oranje, terwijl de Tsjechen zes punten meer hebben vergaard. Nummer vier Turkije speelt vrijdag een uitwedstrijd in Kazachstan. De Turken hebben een achterstand van twee punten op Nederland.

photo credit: Stadion AFAS via photopin (license)

Praat Mee!