‘United nog niet klaar voor winst CL’

Manchester United investeerde afgelopen zomer met hoge verwachtingen veel geld in de selectie, de toentertijd kersverse oefenmeester Louis van Gaal mocht voor zo’n 200 miljoen euro ‘shoppen’. Aan het eind van de rit staat United op een respectievelijke vierde plaats. De ploeg uit Manchester hoopt er dit seizoen een Europees succes aan vast te knopen.

Echter gaat dit heel erg lastig worden, denkt Owen Hargreaves: ‘United is er nog niet klaar voor om mee te doen voor de Champions League-titel. Bayern München, Real Madrid en Barcelona zijn sterker, zo realistisch moet je zijn’. De middenvelder van weleer weet wat het is om een CL-finale te winnen, Hargreaves won in het seizoen 2007/2008 de ‘cup met grote oren’ door Chelsea na strafschoppen in de finale te verslaan.

‘Ik weet zeker dat de supporters verlangen naar de tijden dat United ieder jaar in de halve finale van de Champions League stond, maar het mooiste blijft natuurlijk om die prijs ook te winnen. United mag 275 miljoen euro uitgeven en ik ben dan ook erg benieuwd naar komend seizoen, maar ik weet nog niet hoe het team eruit gaat zien. United heeft in ieder geval nog veel meer kwaliteit nodig.’

Praat Mee!