Willems wil vertrekken bij PSV

Jetro Willems is klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Dat geeft de linksback van het Nederlands elftal aan in gesprek met De Telegraaf. De 21-jarige speler van PSV legde dit seizoen beslag op de landstitel en zag ploeggenoot en collega-international Memphis Depay reeds vertrekken uit Eindhoven. Willems wil graag het voorbeeld van Depay volgen en aast op een transfer naar een buitenlandse club. 

Ook op persoonlijk vlak was het een uitermate succesvol seizoen voor Willems. Hij groeide uit tot de assistkoning van de Eredivisie. Maar liefst dertien keer stond Willems aan de basis van een doelpunt, terwijl hij zelf ook tweemaal het net wist te vinden. Het is dan ook geen grote verrassing dat de Rotterdammer vrijdag een basisplaats lijkt te hebben in de oefeninterland tegen Letland.

‘Ik zit hartstikke goed bij PSV, maar mijn prioriteit ligt in het buitenland’, spreekt Willems zijn ambities uit. ‘Dat is voor elke Nederlandse voetballer zo. Lijkt me niet meer dan normaal. De competities zijn daar harder, sterker en slimmer.’

Dat er in het verleden legio spelers zijn geweest die op vroege leeftijd naar het buitenland vertrokken en het vervolgens niet hebben gered, deert Willems niet. ‘Ik weet dat er genoeg voorbeelden zijn van spelers die de stap misschien te vroeg hebben gemaakt, maar daar kijk ik niet naar. Uiteindelijk gaat het om mijn carrière. Al hoef ik nu niet per se weg, dat kan ook over een jaar nog. Alles moet kloppen’, aldus de Oranje-international.

Praat Mee!