Miedema fit voor China, Geurts moet verstek laten gaan

De Oranje vrouwen spelen vannacht de tweede groepswedstrijd op het WK tegen China zonder Loes Geurts. De doelvrouw van het Nederlands vrouwenelftal klapte tegen Nieuw-Zeeland (1-0 winst) door haar enkel en heeft nog altijd last van het gewricht. Vivianne Miedema is er wel gewoon bij.

De 18-jarige aanvalster van de Oranje Leeuwinnen werd in de eerste groepswedstrijd vroegtijdig naar de kant gehaald, omdat ze last had van een migraineaanval. ‘Vivianne heeft na de wedstrijd van zaterdag binnen in de gym hersteld. Het leek me beter haar iets rust te geven en die nam ze ook’, verklaarde bondscoach Roger Reijners tegenover Voetbal International. Inmiddels is Miedema weer opgeknapt en start ze naar alle waarschijnlijkheid gewoon in de basis.

Sari van Veenendaal neemt de vrijgekomen positie onder de lat zo goed als zeker over. Op het middenveld krijgt Tessel Middag vermoedelijk de voorkeur boven Anouk Dekker, die tegen Nieuw-Zeeland nog in de basis mocht beginnen.

Bij een overwinning op China plaatsen de Oranje vrouwen zich voor de achtste finales van het WK. De wedstrijd van het Nederlands vrouwenelftal wordt vannacht uitgezonden door de NOS en begint om middernacht (00.00 uur). (Foto: Loes Geurts, Twitter)

Praat Mee!