Letland – Nederland vanavond live bij Onze11

Voor het Nederlands elftal is het vrijdagavond tegen Letland erop of eronder. Na uitglijders tegen Tsjechië (2-1), IJsland (2-0) en Turkije (1-1) kan Oranje zich geen puntenverlies meer veroorloven. Als Nederland uitzicht wil blijven houden op een EK-ticket, dan moeten de drie punten worden veiliggesteld. Letland – Nederland is vanavond van minuut tot minuut te volgen in het liveblog van Onze11.

Bondscoach Guus Hiddink zal niet helemaal op zijn gemak zijn als hij vanavond plaatsneemt op de bank. Voorafgaand aan de heenwedstrijd tegen Letland verbond de Varssevelder nog zijn lot aan het resultaat van de wedstrijd tegen de Letten. Destijds liep het allemaal met een sisser af. Oranje won het duel overtuigend (6-0) en knokte zich weer enigszins terug in poule A van de EK-kwalificatie. Vier maanden later leek het tegen Turkije alsnog mis te gaan, ware het niet dat Klaas-Jan Huntelaar in de blessuretijd de gelijkmaker aantekende en daarmee een crisissituatie in Zeist voorkwam.

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is het tijd voor het Nederlands elftal om een eindspurt in te zetten. Op dit moment kijkt Oranje als nummer drie in de groep aan tegen een achterstand op Tsjechië en IJsland van respectievelijk zes en vijf punten. Aangezien beide landen vanavond tegenover elkaar staan, is dit een goed moment om in te lopen op de concurrentie. Maar Nederland moet ook achter zich kijken, want Turkije speelt vanavond om 18.00 uur tegen Kazachstan. Bij een overwinning nemen de Turken (tijdelijk) de derde plek over van het Nederlands elftal.

Oranje treedt vanavond met vijf nieuwe spelers aan ten opzichte van de basisopstelling in de verloren oefeninterland tegen de Verenigde Staten (3-4). De meeste wijzigingen zijn logischerwijs doorgevoerd in de achterhoede. Daar moeten Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma en Daley Blind plaatsmaken voor Gregory van der Wiel, de weer fitte Stefan de Vrij en Jetro Willems. Blind schuift door naar het driemansmiddenveld met Wesley Sneijder en Robin van Persie. In de voorhoede krijgen Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay wederom het vertrouwen. Quincy Promes moet aan de rechterflank plaatsmaken voor Luciano Narsingh.

Letland – Nederland

Letland – Nederland wordt vanavond uitgezonden op NPO3. De wedstrijd begint om 20.45 uur in het Skonto stadion in Riga. Onze11 houdt een liveblog bij van het duel. (Foto: Instagram)

Praat Mee!