Miedema: ‘Zwaar klote dat we het in de laatste minuut weggeven’

Ondanks een groot overwicht van China leken de Oranje vrouwen donderdagnacht op weg naar een punt in het tweede WK-duel. Een communicatiefout tussen Merel van Dongen en keepster Sari van Veenendaal leidde in de blessuretijd alsnog tot een treffer voor de Chinezen (1-0). Oranje-spits Vivianne Miedema zat niet lekker in de wedstrijd en baalde na afloop flink van de nederlaag tegen China.

De hoop van het Nederlandse vrouwenvoetbal merkte ook in het veld dat de Oranje Leeuwinnen niets in hadden te brengen tegen China. ‘Het voelde de hele tijd of China de controle had. Tussen de 75ste en 85ste minuut kregen we een paar kansjes. Dan hoop je nog. Maar we kregen die goal tegen en gaven zo de wedstrijd in de laatste minuut weg. Dat is zwaar klote’, zei Miedema in de catacomben tegen De Telegraaf.

Door de overwinning op Nieuw-Zeeland mag Nederland nog altijd hopen op een plekje in de achtste finales. Er zal dan wel een goed resultaat behaald moeten worden tegen Canada, dat momenteel met vier punten aan kop gaat in groep A. ‘Het is heel simpel, we moeten tegen Canada gewoon één punt pakken. Dan zijn we in ieder geval door naar de volgende ronde’, aldus Miedema, die ook een uitweg ziet als de Oranje vrouwen als derde eindigen. Samen met de nummers een en twee uit de zes groepen plaatsen namelijk ook de vier beste nummers drie zich voor de knock-out fase.

‘Natuurlijk is onze doel om drie punten te pakken tegen Canada, zodat we onszelf een betere uitgangspositie geven richting de achtste finales’, ging de 18-jarige aanvalster verder. ‘Maar met één punt ben je ook een ronde verder.’ (Foto: Twitter)

Praat Mee!