Opnieuw onzekerheid over toekomst Elia; Southampton licht koopoptie niet

Het begint inmiddels een repeterend verhaal te worden in de carrière van Eljero Elia. De 28-jarige Oranje-international weet nog niet bij welke club hij volgend seizoen speelt. Southampton bood hem tijdens het vorige seizoen uitkomst, maar ziet het niet zitten om de huurling definitief vast te leggen. En dus meldt Elia zich binnenkort weer bij Werder Bremen, waar hij al langere tijd uit de gratie is. 

De Noord-Duitse club is ondertussen op zoek naar een oplossing voor Elia, die nog één jaar vastligt in Bremen. Directeur Thomas Eichin probeert de Nederlander komende zomer te verkopen. ‘We zijn bezig met een transfer naar een andere club’, zei de bestuurder van Werder tegen het Duitse Kicker.

Sinds zijn transfer naar Juventus in de zomer van 2011 zit de loopbaan van Elia al in het slop. Hij speelde slechts vier wedstrijden voor De Oude Dame, waarna hij een jaar later verkaste naar Werder Bremen. In zijn eerste seizoen kwam de vleugelaanvaller regelmatig binnen de lijnen, maar in maart 2013 werd Elia verbannen naar het tweede elftal omdat hij volgens toenmalig coach Thomas Schaaf alleen maar met zichzelf bezig was.

Ronald Koeman verloste Elia afgelopen december uit zijn uitzichtloze situatie en haalde hem op huurbasis naar Southampton. Wederom kende de 28-voudig international een beloftevolle start, maar richting het einde van het seizoen verloor Elia zijn basisplaats. Het lijkt dan ook uitgesloten dat The Saints hem definitief vast willen leggen.

Praat Mee!