Depay tekent vierjarig contract bij United

Manchester United heeft vrijdagmiddag de transfer van Memphis Depay afgerond. De Oranje-international zette zijn handtekening onder een vierjarig contract met een optie op nog een jaar en komt over van PSV.

De Eindhovense club bereikte begin mei al een akkoord met United over Depay, maar had de transfer nog niet officieel bevestigd. De Engelse club maakt naar verluidt 27,5 miljoen euro over op de bankrekening van PSV. Dat bedrag kan nog oplopen door bonussen.

‘Dit is een droom die uitkomt’, vertelt Depay in zijn eerste interview als speler van Manchester United. ‘Ik ga spelen voor de grootste club van de wereld en ik heb de kans om te werken met iemand van wie ik denk dat het een van de beste managers van de wereld is’, doelt de 21-jarige aanvaller op Louis van Gaal, die hij meemaakte als bondscoach bij het Nederlands elftal.

‘Memphis zal tijd nodig hebben om te wennen aan het ritme van de Premier League, maar ik twijfel er niet aan dat hij de potentie heeft om een geweldige speler te worden voor deze club’, zegt Van Gaal over Depay. ‘Hij is bij de juiste club terechtgekomen om het goede werk dat hij tot dusver heeft verricht voort te zetten.’

Praat Mee!