Blind en Van der Sar lovend over ‘future star’ Depay

Memphis Depay tekende vrijdag definitief een vierjarig contract bij Manchester United. Op de clubsite van de Premier League-club reageert United-speler en Oranje-international Daley Blind op de komst van de buitenspeler. Ook voormalig United-keeper Edwin van der Sar komt ter sprake.

‘Depay heeft een uitstekende vrije trap, een goede dribbel en een sterk schot’, begint Blind. ‘Hij is jong, getalenteerd en wil altijd hard werken. Altijd wil hij zichzelf verbeteren op het trainingsveld, zo ken ik hem. Hij oogt stil en bescheiden, maar als hij iets te zeggen heeft, dan zal hij dat zeker niet laten. Depay is iemand met veel zelfvertrouwen’, aldus de ex-Ajacied.

Van der Sar, die van 2005 tot 2011 bij The Red Devils onder contract stond, is ook zeer te spreken over de topscorer van de Eredivisie afgelopen seizoen. ‘Depay is niet iemand die bang is, hij is juist ontzettend enthousiast en zelfs wat brutaal. Maar je wint met alleen maar koorknapen ook geen titels… Ik denk dat United met hem een future star heeft vastgelegd.’

Praat Mee!