Sneijder ziet weer mogelijkheden op rechtstreekse kwalificatie voor EK

Het Nederlands elftal heeft vrijdag goede zaken gedaan in Letland (0-2). Oranje pakte zelf de volle buit en zag Tsjechië onderuit gaan bij IJsland (2-1). Nederland doet daardoor weer helemaal mee voor de bovenste twee plekken in groep A van de EK-kwalificatie. Wesley Sneijder heeft rechtstreekse kwalificatie voor het eindtoernooi in Frankrijk nooit uit zijn hoofd gezet.

De 31-jarige middenvelder keerde tegen Letland weer terug in de basis van het Nederlands elftal. Bondscoach Guus Hiddink wilde Sneijder in de oefeninterland tegen de Verenigde Staten niet al te veel belasten, omdat hij twee dagen daarvoor nog de Turkse bekerfinale had gespeeld. Tegen Letland zorgde hij samen met Daley Blind voor de balans op het middenveld.

‘Ik denk dat Blind en ik het wel goed gedaan hebben’, toonde Sneijder zich tegenover de NOS tevreden over de invulling van het driemansmiddenveld, waarbij Robin van Persie meer als tweede spits fungeerde. ‘We mogen met z’n allen tevreden zijn. Het was een lastige wedstrijd, dat wist je al van tevoren. Het was moeilijk om de vrije mensen te vinden voorin. En Letland zat kort op de man’, analyseerde de 115-voudig international de wedstrijd.

Sneijder kreeg tegen de Letten flink wat tikjes te verwerken, maar daar maalde de speler van Galatasaray niet om. ‘Met een blessure de vakantie in, dat is het laatste wat je wilt. Maar ik voel me goed, ben intussen weer een jaartje ouder, maar ik ben fit’, aldus Sneijder.

Met de overwinning op Letland is Nederland drie punten ingelopen op Tsjechië, dat daardoor nog maar een voorsprong heeft van drie punten op Oranje. Rechtstreekse kwalificatie voor het EK behoort dan ook weer serieus tot de mogelijkheden. ‘Dat zijn we aan onze stand verplicht’, besloot Sneijder.

Praat Mee!