Onzichtbare Huntelaar: ‘Soms heb je van die wedstrijden dat je wat minder kansen hebt’

Tegen de Verenigde Staten was Klaas-Jan Huntelaar nog tweemaal trefzeker, maar in Letland kreeg de spits van het Nederlands elftal nauwelijks kansen. Huntelaar schikte zich na afloop van de 2-0 zege op Letland in zijn rol en was blij dat het eerste doelpunt ruim twintig minuten voor het einde van de wedstrijd viel.

Invaller Georginio Wijnaldum schoot Oranje in de 66ste minuut op een verdiende voorsprong. Vijf minuten later rondde Luciano Narsingh een vlijmscherpe counter af en was de wedstrijd beslist. ‘We bleven rustig voetballen en we wachtten op de kansen’, legde Huntelaar de sleutel tot succes uit aan de NOS. ‘Dit moest trouwens niet tot de tachtigste minuut duren, dan ga je teveel tegen jezelf voetballen.’

Met Jetro Willems op de linksbackpositie en Narsingh als rechtsbuiten had Huntelaar wat meer voorzetten vanaf de zijkant verwacht. Uiteindelijk fungeerde de spits voornamelijk als aanspeelpunt tegen Letland. ‘Dat was niet zo bedacht. Maar als de tegenstander ver terug komt, dan weet je dat je op rebounds moet loeren. Of moet wachten op een goede voorzet of een snelle combinatie. Soms heb je van die wedstrijden dat je wat minder kansen hebt’, aldus Huntelaar.

Praat Mee!