Dost blijft in Duitsland: ‘Hij is blij bij Wolfsburg’

Een jaar geleden zat Bas Dost nog op de tribune bij VFL Wolfsburg. Inmiddels is de spits niet meer weg te denken uit het basiselftal van trainer Dieter Hecking. De nummer twee van de Duitse competitie wil volgend seizoen dan ook graag de Champions League in met de Nederlander. Volgens Wolfsburg-manager Klaus Allofs staat Dost open voor een langer verblijf bij de club.

‘Bas heeft ons gezegd dat hij wil blijven. Hij is blij dat hij bij ons mag spelen’, zei Allofs tegenover Wolfsburger Nachrichten. Dost had dit seizoen een belangrijk aandeel in het succes van Wolfsburg, dat lange tijd in het spoor kon blijven van kampioen Bayern München. De Deventenaar veroverde na de winterstop een basisplaats en scoorde sindsdien zeventien keer.

Eind mei kroonde Wolfsburg zich tot de winnaar van de Duitse beker, door in de finale met 3-1 te winnen van Borussia Dortmund. Dost was ook in de eindstrijd trefzeker. Aloffs verwacht dat er volgend jaar een sterk elftal ten tonele verschijnt in de CL. De selectie van Die Wölfe blijft intact. ‘Mogelijk halen we nog één of twee spelers, maar veel verandert er niet’, aldus Aloffs. (Foto: Instagram)

Praat Mee!