‘Blatter bedenkt zich en sluit aanblijven als baas FIFA niet uit’

Sepp Blatter maakte twee weken geleden zijn vertrek als voorzitter van de FIFA bekend. Een paar dagen voordat hij tot dat besluit was gekomen, werd hij nog door een meerderheid van de bonden, die lid zijn van de FIFA, herkozen als president van de wereldvoetbalbond. De 79-jarige Zwitser zou volgens de Zwitserse krant Schweiz am Sonntag toch weer van gedachten zijn veranderd. 

Reden voor de ommezwaai is dat voetbalbonden uit Azië en Afrika Blatter hebben verzocht zijn beslissing te heroverwegen. Het is algemeen bekend dat deze continenten massaal op Blatter hebben gestemd tijdens de FIFA-verkiezingen. Zij zien het dan ook niet zitten dat er in december een nieuwe voorzitter wordt gekozen. Bronnen dicht bij Blatter laten weten dat hij mogelijk is gezwicht voor de steunbetuigingen uit Azië en Afrika, en dat hij erover nadenkt toch aan te blijven als FIFA-voorzitter.

Volgens kenners binnen de FIFA is er geen kandidaat die een meerderheid van de stemmen kan halen bij de verkiezingen. Dat zou wellicht bij kunnen dragen aan het besluit van Blatter om zijn nieuwe termijn bij de wereldvoetbalbond alsnog uit te zitten.

Praat Mee!