‘Spelers Nederlands elftal willen niet van Guus Hiddink af’

Ondanks dat bondscoach Guus Hiddink er nog niet in is geslaagd het Nederlands elftal op een hoog niveau te laten presteren, wil de spelersgroep heel graag door met de ervaren oefenmeester. Dat constateerde Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, bij terugkomst van het Nederlands elftal.

Volgens Driessen, die ook regelmatig aanschuift bij de televisieuitzending van Voetbal International, telt de overwinning tegen Letland (0-2) in het internationale voetbal. ‘Het geeft ook aan dat de spelers niet van Guus Hiddink af willen’, zei Driessen op Telegraaf TV. ‘Zij kunnen zo’n wedstrijd heel makkelijk saboteren, door pas in de slotfase met 1-0 te winnen en veel kansen tegen te krijgen. Als je op zo’n manier zou winnen, dan kun je nog zeggen dat de spelers niet met hem verder willen’.

Het vermoeden van Driessen werd bevestigd op Schiphol, waar de internationals afscheid namen van elkaar. ‘Als je ook ziet dat de ervaren spelers op Schiphol nog even naar Hiddink toe gaan om afscheid te nemen, dan weet je dat het gewoon goed zit. Vooral met de routiniers’, sloot de Oranje-watcher af.

Praat Mee!