Hiddink zet mogelijk eerder stapje terug voor Blind

Guus Hiddink denkt er serieus over na om komende zomer een stapje terug te doen bij het Nederlands elftal. De bondscoach zou in dat geval de eindverantwoordelijkheid overdragen aan zijn assistent Danny Blind en een rol als ‘senior-bondscoach’ innemen. 

‘Ik heb mijn ideeën over een rol als senior-bondscoach’, laat Hiddink weten in De Telegraaf. ‘Alvorens daar een beslissing over te nemen en mee naar buiten te treden, wil ik die eerst bij wat mensen in mijn omgeving neerleggen. Hoelang dat zal duren? Oh, daar kan ik binnen een uurtje uit zijn.’

KNVB klaar voor Blind

Directeur betaald voetbal van de KNVB Bert van Oostveen staat ook open voor een vervroegde aanstelling van Blind. Over een aantal weken vindt een evaluatiegesprek plaats tussen de KNVB en de technische staf van het Nederlands elftal en wordt de knoop doorgehakt. ‘Het is de constructie zoals we zijn overeengekomen toen we met elkaar in zee zijn gegaan. In onze evaluatie (na terugkeer van Hiddink en Van Oostveen van vakantie, red.) zal het ongetwijfeld ter sprake komen. Als Hiddink en Blind daar klaar voor zijn dan is ook voor de KNVB de tijd rijp. Zo niet dan is Guus in september nog bondscoach’, aldus Van Oostveen.

‘De volgende interlands zijn pas in september en er zal daadwerkelijk niet veel veranderen bij Oranje met Danny als hoofdcoach’, vervolgde Van Oostveen. ‘Je zag in Letland al dat Danny zich nadrukkelijker manifesteerde dan ooit tevoren. Bij doorstroming krijgt hij alleen de mediaverplichtingen en de eindverantwoordelijkheid op zijn bordje erbij. De belangrijkse doelstelling blijft kwalificatie voor het EK 2016 in Frankrijk. Hoe maakt op zich niet uit.’

De eerstvolgende interland van het Nederlands elftal staat op 3 september op het programma. Oranje neemt het dan op tegen IJsland, de koploper van groep A van de EK-kwalificatie. Drie dagen later wacht het Nederlands elftal een uitwedstrijd bij Turkije.

Praat Mee!