Hiddink hoopt in beslissende fase beroep te kunnen doen op Strootman

Op 6 maart 2014 speelde Kevin Strootman zijn laatste interland voor het Nederlands elftal. In de oefeninterland tegen Frankrijk (2-0 verlies) moest de middenvelder van AS Roma vroegtijdig naar de kant met een knieblessure. Vier dagen later scheurde hij zijn kruisbanden tijdens de competitiewedstrijd tegen Napoli en kon Strootman een streep zetten door het WK. 

Ondanks de lange absentie van Strootman hoopt bondscoach Guus Hiddink in september weer een beroep op hem te kunnen doen. Begin april liet de Oranje-international weten dat hij zijn krukken niet meer nodig had. Als de revalidatie volgens plan verloopt, kan Strootman in de voorbereiding op het nieuwe seizoen weer aansluiten bij AS Roma.

‘Ik lig op schema om terug te zijn in de voorbereiding’, schreef Strootman begin maart op zijn Twitter account. Hiddink kijkt uit naar de rentree van Strootman en denkt in september met een sterkere selectie voor de dag te kunnen verschijnen. ‘Met de terugkeer van spelers als Vlaar, Robben en Strootman valt er straks weer meer te kiezen’, doelt de Varssevelder op de eerstvolgende EK-kwalificatieduels met IJsland (3 september) en Turkije (6 september).

Praat Mee!