Cruijff zet vraagtekens bij selectiebeleid Hiddink

Johan Cruijff is een liefhebber van verzorgd en aanvallend voetbal. De opstelling van het Nederlands elftal in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland kon hem echter niet bekoren. Volgens Cruijff gaat het bij Oranje al fout bij het selecteren van de spelers. 

‘Het is belangrijk dat je niet kijkt hoe goed een speler in de publieke opinie scoort, maar wat hij toevoegt aan het elftal. Het is een andere manier van kijken en helaas schort het hier te vaak aan’, laat Cruijff optekenen in zijn column in De Telegraaf.

De oud-international vond het vreemd dat Wesley Sneijder en Robin van Persie in de eerste helft hun stempel niet op de wedstrijd konden drukken. ‘Oranje speelde super aanvallend, met offensief ingestelde spelers in de aanval en het middenveld. Daarom was het opvallend dat in de eerste helft uitgerekend die twee linies geen bal hebben aangeraakt’, aldus Cruijff, die hetzelfde ziet gebeuren bij Argentinië. ‘Het beste voorbeeld is Messi. Bij Barcelona de beste van de wereld, bij Argentinië gaat het altijd minder. Dat heeft alles te maken met de rest van het elftal. Daar kun je als Sneijder en Van Persie last van hebben.’

Praat Mee!