‘Het lijkt wel alsof Depay een voorzetfobie heeft bij Oranje’

Door zijn transfer naar Manchester United werd er deze interlandperiode meer van Memphis Depay verwacht. Tegen de Verenigde Staten was hij goed voor een assist, maar viel hij verder niet op. Tijdens het gewonnen EK-kwalificatieduel met Letland (0-2) kwam Depay al beter uit de verf en was hij vooral in de eerste helft een paar keer dreigend vanaf de linkerkant. 

Frits Barend was niet bepaald onder de indruk van de prestaties van Depay tegen Letland. ‘Nederland voldeed aan zijn plicht, maar er openbaarde zich wel een probleem. Bij afwezigheid van onze absolute vedette Arjen Robben kijken we met extra belangstelling naar Memphis Depay. Wat Robben ooit werd verweten, kun je Memphis in het kwadraat verwijten’, doelt Barend op de website van Helden op de egocentrische manier van spelen van Depay.

‘Memphis zat de helft van de tijd op schoot bij spits Klaas-Jan Huntelaar. Wie zegt hem dat zijn kwaliteiten in het Nederlands elftal voorlopig nog slechts dienstbare kwaliteiten zijn, dus aan de zijlijn? Het lijkt wel alsof Memphis bij Oranje een voorzetfobie heeft’, aldus Barend.

Praat Mee!