Van Persie gaat uit van nog een jaar United

Het is nog onduidelijk bij welke club Robin van Persie volgend jaar onder contract staat. De aanvaller van het Nederlands elftal heeft weliswaar nog een eenjarig contract bij Manchester United, maar lijkt niet meer op het volle vertrouwen van manager Louis van Gaal te kunnen rekenen.

De 31-jarige spits raakte eind februari tijdens de competitiewedstrijd tegen Swansea City geblesseerd aan zijn enkel en stond daardoor een aantal maanden langs de kant. Toen hij weer fit was, moest hij een pas op de plaats maken. Voor Van Persie zat er niets anders op dan wedstrijdritme opdoen bij het tweede elftal van de Mancunians.

Zorgen maken over zijn toekomst doet Van Persie niet. ‘Ik ben helemaal niet gespannen’, geeft de Oranje-international aan tegenover De Telegraaf. ‘Het is mijn toekomst, de toekomst van mijn gezin. Alleen zie ik het heel simpel: ik heb nog een contract voor één jaar bij Manchester United. Er zijn heel veel speculaties, waaraan ik niet wil meedoen. De ene dag ga ik daar spelen, dan weer daar. Maar ik ben heel relaxed. Ik doe niet mee aan die poppenkast.’

Vroege wissels bij Oranje

Ondanks zijn mindere fase bij United riep bondscoach Guus Hiddink zijn aanvoerder gewoon op voor de interlands tegen de Verenigde Staten en Letland. Van Persie werd tweemaal vroegtijdig naar de kant gehaald, maar dat was volgens hem afgesproken werk. Na afloop van de gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Letland gaf de topscorer van het Nederlands elftal al aan ervan uit te gaan dat hij in de voorbereiding gewoon aansluit bij United.

‘Nogmaals, ik heb een verbintenis tot de zomer van 2016’, benadrukt Van Persie nog maar eens. ‘Die zijn we drie jaar geleden met ons volle verstand overeengekomen. Weliswaar met andere mensen, met Sir Alex Ferguson en David Gill destijds. Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren. Dat is afhankelijk van de situatie bij United. Maar ik slaap er geen seconde minder door.’

Praat Mee!