Oud Oranje-spits houdt vertrouwen in Van Persie: ‘Hij is geweldig’

Robin van Persie gaat ervan uit dat hij ook volgend jaar is te bewonderen op Old Trafford. De 31-jarige spits van Manchester United zou op de nominatie staan om komende zomer verkocht te worden, maar Van Persie is voornemens om zijn eenjarige contract uit te dienen bij de Mancunians. Roy Makaay denkt dat United er goed aan doet om de Nederlander nog een jaar in Manchester te houden. 

Ondanks dat Van Persie in het afgelopen seizoen weinig indruk maakte en slechts tien competitiedoelpunten produceerde, is de oud-international van het Nederlands elftal ervan overtuigd dat Van Persie nog altijd van waarde kan zijn voor de ploeg van Louis van Gaal. ‘Hij heeft zeker nog iets te bieden. Hij heeft geen goed seizoen gehad, omdat hij het na het WK lastig had om fit te worden, maar hij heeft ook sterke wedstrijden gespeeld’, meent Makaay in diverse Engelse media.

‘Ik zag hem tegen Southampton, toen scoorde hij twee keer en was hij fantastisch’, gaat de voormalig spits van Feyenoord en Bayern München verder. ‘Die kwaliteiten heeft hij nog steeds, alleen is hij niet de jongste meer. Je ziet wat er gebeurt bij topclubs: als die een jonge, nieuwe speler kunnen halen, doen ze dat ook. Maar Van Persie zal profijt hebben van de komende vakantie. Als hij uitgerust is, kan hij fit aan het nieuwe seizoen beginnen. Hij is nog altijd geweldig’, aldus Makaay.

Praat Mee!