Oranje vrouwen maken zich op voor alles of niets wedstrijd tegen Canada

Het Nederlands vrouwenelftal heeft nog niet kunnen bekoren op het WK in Canada. De openingswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland werd weliswaar winnend afgesloten (1-0), maar de Oranje vrouwen konden geen moment imponeren. In de tweede groepswedstrijd waren de Leeuwinnen de hele wedstrijd de onderliggende partij en werd verdiend verloren van China (1-0). Vannacht staat de laatste wedstrijd in de groepsfase op het programma tegen het gastland Canada.

Alleen bij een overwinning plaatsen de Oranje vrouwen zich voor de knock-out fase van het WK. Bij een gelijkspel of een nederlaag neemt Nederland plaats in de wachtkamer. In dat geval kan de ploeg van bondscoach Roger Reijners zich nog plaatsen als één van de beste nummers drie.

De Canadese vrouwen worden vannacht gesteund door 50.000 supporters. ‘Dat zal gewoon een enorm gekkenhuis gaan worden’, beseft aanvoerster Mandy van den Berg zich. ‘Het is natuurlijk het thuisland, dus zij zullen ongetwijfeld een voordeel hebben’, vult Vivianne Miedema tegenover de NOS haar ploeggenote aan.

De targetvrouw van Nederland heeft alle vertrouwen in een overwinning op de Canadezen. ‘Als wij gaan voetballen tegen Canada, dan gaan wij die wedstrijd winnen. Maar je moet niet tegen ze gaan lopen’, legt Miedema uit. Reijners beschouwt Canada als de sterkste ploeg in groep A. ‘Canada kan je een beetje vergelijken met Nieuw-Zeeland. Goede ploeg, sterk en opportunistisch’, aldus de bondscoach, die weet wat zijn ploeg te doen staat. ‘We moeten 50.000 fans stil zien te krijgen.’

Canada – Oranje vrouwen

Het laatste groepsduel van de Nederlandse vrouwen wordt live uitgezonden door de NOS. Canada – Oranje vrouwen begint vannacht om 01.30 uur Nederlandse tijd. (Foto: Instagram)

Praat Mee!