Real Madrid wint eerste prijs van het seizoen

VIDEO’S | Real Madrid heeft een dikverdiende zege geboekt op FC Barcelona, en daarmee de eerste prijs van het seizoen gepakt. In Valencia won de ploeg van Ancelotti de finale van de Copa del Rey met 1-2 door doelpunten van Di Maria en Bale. 

Real Madrid begon sterk aan de wedstrijd en was er duidelijk op gebrand de nederlaag tegen Barcelona  in de competitie weg te poetsen. Een tweetal waarschuwingsschoten van Bale leidden nog niet tot een voorsprong, maar in de 11e minuut was het alsnog raak. Een razendsnelle counter van Madrid belandde via Benzema bij Di Maria. De Argentijn kon met de bal aan de voet de zestien binnen dribbelen en zijn schot tot doelpunt promoveren, nadat Pinto niet helemaal vrijuit ging.

Na de 0-1 liet Real het initiatief aan Barcelona, dat hier niet of nauwelijks gebruik van maakte. Aan het einde van de eerste helft kon Barça de eerste doelpoging noteren, nadat Alba de bal recht in de handen van Casillas kopte. De Madrilenen waren op hun beurt gevaarlijk met een aantal messcherpe counter en verzuimden de voorsprong uit te breiden.

In de tweede helft nam Real Madrid al snel de touwtjes in handen, en dit leidde tot een aantal grote kansen. Bale en Benzema kregen goede mogelijkheden op de 0-2, maar wisten het net niet te vinden. Ook Modric was nog dicht bij de 0-2, nadat hij zijn schot op de paal uiteen zag spatten. Uitgerekend na een grote kans van Benzema kwam Barcelona plotseling op gelijke hoogte. De Fransman schoot het leer op de paal, waarna Barcelona uit de tegenaanval een corner versierde. Een goede corner belandde op het voorhoofd van Bartra, die vogelvrij de 1-1 binnen mocht koppen.

Na de 1-1 leek Barça beter in de wedstrijd te komen. De Catalanen creëerden wat kansen en zetten Madrid onder druk. Vijf minuten voor tijd besliste Bale de wedstrijd echter, door een geweldige sprint doeltreffend af te ronden. In een rechtstreeks duel met Bartra leek het alsof de centrale verdediger van Barcelona stil stond, zo snel als Bale 50 meter wist te overbruggen. Met een bekeken schuiver kon hij Pinto passeren. Vlak voor tijd ontsnapte de Koninklijke nog aan een verlenging, nadat Neymar oog in oog met Casillas faalde de trekker over te halen. De Braziliaan raakte de paal. Na 93 minuten klonk het eindsignaal en meldden de withemden zich op het veld om de winst van de Copa te vieren. (Foto: Pro Shots)

Scoreverloop:

11′. Di Maria 0-1
68′. Bartra 1-1
85′. Bale 1-2

Opstellingen:

Barcelona: Pinto; Alves, Mascherano, Bartra, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Neymar, Messi en Fàbregas

Real Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Coentrao; Modric, Xabi Alonso, Isco; Di Maria, Bale en Benzema

Doelpunten:

0-1 Di Maria:

Barcelona 0-1 Real Madrid (Goal Angel Di Maria) door all-goals

1-1 Bartra:

Marc Bartra Great Goal ~ FC Barcelona vs Real… door computerstarmedien

2-1 Bale:

Praat Mee!