Oranje vrouwen dolblij met late gelijkmaker: ‘Een hele goede wedstrijd van ons’

De ontlading spatte van de gezichten van de Oranje vrouwen af na de gelijkmaker van Kirsten van de Ven tegen Canada (1-1). Ondanks dat Nederland zich daarmee niet rechtstreeks kwalificeerde voor de achtste finales, lijken de Leeuwinnen als één van de beste nummers drie alsnog richting de knock-out fase te gaan. En dat stemde tot tevredenheid bij bondscoach Roger Reijners en aanvalster Manon Melis.

Tegen Canada lieten de Nederlandse voetbalvrouwen voor de eerste keer zien waartoe ze in staat zijn. Reijners is blij met de wederopstanding van zijn elftal, maar weet dat er nog meer in het vat zit. ‘Uit de eindpass kunnen we nog veel meer halen. We hadden echt meer kansen moeten en kunnen maken van de mogelijkheden’, stipte Reijners na afloop van het duel de verbeterpunten aan tegenover Voetbal International.

‘Wat belangrijk was, is dat we in de tweede helft de organisatie hielden en vandaar uit op zoek zijn gegaan naar dat ene moment. Uiteindelijk komt dat en maken we een goed doelpunt. Ik denk al met al een prima partij. Twee goede ploegen in mooie atmosfeer, waarin we uiteindelijk dat punt over de streep haalden. We hebben er nu vier en moeten even afwachten’, aldus Reijners.

Melis merkte binnen de lijnen dat het een stuk beter ging dan in de voorgaande wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland (1-0 winst) en China (1-0 nederlaag). ‘Dit was een heel goede wedstrijd van ons. Vooral in de eerste helft  speelden we goed positiespel, beter dan Canada ook. In de tweede helft bleven we goed georganiseerd. En dan is het terecht dat we nog een doelpunt gemaakt hebben in een van de laatste minuten’, zei Melis, die na de wedstrijd door de FIFA werd verkozen tot vrouw van de wedstrijd.

Dat het stadion met 45.000 supporters was gevuld, gaf Melis een enorme kick. ‘Het was geweldig voor zo’n publiek te spelen. De sfeer was fantastisch en niet alleen voor de Canadezen. Er waren ook heel veel Nederlanders, dat gaf ontzettend veel energie’, vertelde de aanvalster. (Foto: Helden, Twitter)

Praat Mee!