De Vrij geopereerd aan beide liezen

Voor Stefan de Vrij is de vakantie begonnen met een dubbele liesoperatie. De verdediger van het Nederlands elftal had al langer last van zijn liezen en heeft in het Erasmus Medisch Centrum een ingreep ondergaan waardoor de klachten moeten verdwijnen. 

Vrijdag speelde De Vrij nog negentig minuten mee in de gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (0-2). In de week daarvoor deed de speler van Lazio Roma het wel rustig aan. Hij liet de oefeninterland tegen de Verenigde Staten schieten om fit aan het duel met de Letten te kunnen beginnen. De Vrij deed de gehele week gewoon mee met de groepstraining van het Nederlands elftal.

Tijdens de operatie hebben de artsen twee ‘kunststoffen matjes’ aangelegd, ter versteviging van de buikwand. De komende weken moet De Vrij het rustig aandoen. Waarschijnlijk is de oud-Feyenoorder op tijd hersteld om in de voorbereiding weer aan te sluiten bij Lazio, dat al vroeg aan het seizoen begint. De Romeinse club komt in juli en augustus in actie in de voorronde van de Champions League. (Foto: Instagram)

Praat Mee!