‘Ontslag Hiddink geen optie voor KNVB, ‘Zeist’ kijkt naar andere opties’

Maandag maakte De Telegraaf bekend dat Guus Hiddink er serieus over nadenkt om komende zomer een stapje terug te doen bij het Nederlands elftal. Danny Blind zou in dat geval vervroegd worden aangesteld als bondscoach van Oranje. Volgens het Algemeen Dagblad ligt de bal bij Hiddink. De KNVB gaat de 68-jarige oefenmeester namelijk niet ontslaan.

Het dagblad weet dat ‘de onvrede over het functioneren van Hiddink breed wordt gedragen binnen het Nederlands elftal en op de werkvloer in Zeist’. De Nederlandse voetbalbond ziet het ontslaan van Hiddink echter als een te dure maatregel. Samen met Hiddink gaat de KNVB dan ook in juli of augustus rond de tafel zitten om tot een oplossing te komen.

Zowel een rol als senior-bondscoach als adviseur behoort tot de mogelijkheden. Het is niet uitgesloten dat Hiddink in september plaatsneemt op de bank bij het Nederlands elftal, zij het niet als bondscoach van Oranje. Daarnaast wil de KNVB bekijken of Hiddink een voortrekkersrol op zich kan nemen bij het uitwerken het nieuwe Masterplan voor het Nederlandse voetbal. Dat plan moet in mei 2016 op de planken liggen. (Foto: Soccer.ru)

Praat Mee!