Waarheid over ‘hamburgerincident’ Hazard komt naar boven

De voormalig zaakwaarnemer van Eden Hazard, John Bico, heeft de ware toedracht van het ‘hamburgerincident’ onthuld. Tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen België en Turkije in 2011 beende de Belgische aanvaller boos weg richting de kleedkamer, nadat hij door toenmalig bondscoach Georges Leekens naar de kant werd gehaald. Vijf minuten later zat Hazard op de parkeerplaats van het Koning Boudewijn-stadion een hamburger weg te werken.

Naar aanleiding van het voorval werd Hazard voor twee wedstrijden geschorst door Leekens. Maar in tegenstelling tot wat in de media werd gespeculeerd, was het niet Leekens maar de huidige bondscoach en destijds assistent-trainer Marc Wilmots die kort na het incident opperde voor een lange schorsing voor Hazard.

‘Leekens was oprecht begaan met de ontwikkeling van Eden’, verklaart Bico de milde straf die de inmiddels 66-jarige coach coach uitdeelde aan de speler van Chelsea. ‘Als een vader die indien nodig een opvoedkundige tik dient uit te delen.’ De beslissing leidde tot nogal wat onbegrip bij Wilmots, die zijn ongenoegen uitte tegenover de beleidsbepalers bij de Belgische voetbalbond KBVB. Volgens Bico was het altijd al duidelijk welke rol Wilmots speelde bij het ‘hamburgerincident’. ‘Wij hebben altijd zeer goed geweten wie welke positie innam in het hele dossier’, aldus de zaakwaarnemer. (Foto: thearcticblues, Wiki Commons)

Praat Mee!