Van der Vaart: ‘Ambieer een terugkeer in Oranje’

Rafael van der Vaart is dinsdagmiddag officieel gepresenteerd als nieuwe aanwinst van Real Betis. Eén van de doelen die hij bij zijn komst heeft gesteld, is terugkeren in het Nederlands elftal. Zijn laatste interland speelde hij ruim anderhalf jaar geleden tegen Colombia (0-0).

Louis van Gaal nam Van der Vaart vorig jaar nog wel op in zijn voorlopige WK-selectie, maar de oud-speler van Hamburger SV moest toen nog voor vertrek naar Brazilië afhaken met een blessure. Sinds de aanstelling van Guus Hiddink als bondscoach is de Heemskerker niet meer in beeld geweest bij Oranje.

‘Ik heb nog steeds veel ambities, waaronder een terugkeer in het Nederlands elftal’, zegt Van der Vaart tijdens zijn presentatie. ‘Voor mij is het dus belangrijk dat ik veel ga spelen en veel wedstrijden ga winnen.’ De 109-voudig Oranje-international hoopt bij Betis, na twee slechte seizoenen bij HSV, weer zijn voeten te kunnen laten spreken. ‘Het klopt dat ik twee slechte seizoenen achter de rug heb, maar ik ben nog steeds een goede voetballer. Ik heb uitvoerig met de trainer (Pepe Mel, red) gesproken. Ik wil graag bij een club spelen die veel balbezit heeft. Dat is voor mij als middenvelder ideaal’, aldus Van der Vaart.

Ajax

De oud-speler van Real Madrid ging tijdens de presentatie ook nog kort in op de interesse van Ajax. De club waar Van der Vaart groot werd gebracht, polste hem een aantal weken geleden voor een terugkeer. Maar daar stond Van der Vaart niet om te springen. ‘Voor de tweede keer bij een club aan de slag gaan, is mij bij Hamburger SV niet goed bevallen. En bij Real Betis kreeg ik het beste gevoel’, legt Van der Vaart zijn keuze voor Betis uit.

Praat Mee!