‘Zenit bereidt bod voor op Wijnaldum, PSV lonkt naar Oranje-international’

Georginio Wijnaldum was vrijdag als invaller goud waard voor het Nederlands elftal. Halverwege de tweede helft van de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland (0-2 winst) schoot de middenvelder Oranje op voorsprong. Zijn goede invalbeurt is niet onopgemerkt gebleven bij diverse Europese clubs. Volgens het Eindhovens Dagblad meldt Zenit Sint-Petersburg zich een dezer dagen met een miljoenenbod in Eindhoven. 

Wijnaldum lijkt zodoende het voorbeeld van oud-ploeggenoot Memphis Depay te gaan volgen. De 21-jarige Oranje-aanvaller tekende deze maand een vierjarig contract bij Manchester United, met een optie voor nog een jaar. Het tweetal sprak na het afgelopen WK in Brazilië met elkaar af om nog één seizoen bij PSV te blijven en de landstitel te veroveren. Daar slaagden Wijnaldum en Depay met verve in.

Het Eindhovens Dagblad laat weten dat diverse grote Europese clubs achter Wijnaldum aanzitten. Zenit zou de eerste partij zijn die een bod gaat uitbrengen op de Oranje-international. De leiding van PSV gaat ervan uit dat de Rotterdammer komende zomer vertrekt en heeft zijn zinnen gezet op eenmalig international Davy Pröpper. De 23-jarige middenvelder van Vitesse staat naar verluidt positief tegenover een overstap naar de landskampioen. Pröpper maakte elf dagen geleden zijn debuut voor Oranje in de verloren oefeninterland tegen de Verenigde Staten (3-4).

Praat Mee!