Update | Galatasaray ontkent interesse in Van Persie

Robin van Persie speelt volgend seizoen mogelijk in één team met Wesley Sneijder. Galatasaray heeft namelijk een bod uitgebracht op de aanvoerder van het Nederlands elftal. Dat melden diverse Turkse media. 

Daarmee lijkt een definitief einde te komen aan het tijdperk van Van Persie bij Manchester United. De Oranje-spits beschikt over een eenjarig contract bij United, maar zou naar verluidt voor acht miljoen mogen vertrekken bij de Engelse recordkampioen. Maandag wilde Van Persie tegenover De Telegraaf nog niet speculeren over een vertrek. ‘Ik zie het heel simpel: ik heb nog een contract voor één jaar bij Manchester United. Die zijn we drie jaar geleden met ons volle verstand overeengekomen’, zei de geboren Rotterdammer.

Desondanks sluit Van Persie niet uit dat hij volgend seizoen bij een andere club onder contract staat. ‘Natuurlijk kan er altijd wat gebeuren. Dat is afhankelijk van de situatie bij United’, aldus de oud-speler van Arsenal en Feyenoord.

Update 17 juni 16.52 uur

Robin van Persie gaat niet naar Galatasaray. De Turkse club heeft via trainer Hamza Hamzaoglu laten weten dat de geruchten over zijn komst uit de lucht zijn gegrepen. ‘Van Persie staat niet op de wensenlijst van onze club. Een eventuele overgang zou veel te duur zijn. We bekommeren ons niet meer om hem. We zullen met andere spelers een waardig elftal gaan neerzetten’, aldus de coach van Galatasaray.

Praat Mee!