Update | Oranje treft wereldkampioen Japan in achtste finale

Zonder te spelen heeft het Nederlands vrouwenelftal zich geplaatst voor de achtste finales van het WK in Canada. Kameroen en Zwitserland mochten vannacht niet gelijkspelen, en deden dat ook niet. De Afrikaanse vrouwen wonnen de laatste wedstrijd van de groepsfase met 2-1 van de Zwitsers, waardoor de Oranje vrouwen zich als één van de beste nummers drie mag opmaken voor de knock-out fase.

De late gelijkmaker van Kirsten van de Ven in de laatste wedstrijd tegen Canada (1-1) blijkt daardoor van grote waarde te zijn geweest. Ondanks dat Nederland zich daardoor niet rechtstreeks kwalificeerde voor de achtste finales, creëerde het wel een goede uitgangspositie voor zichzelf om door te dringen tot de knock-out fase. Met vier punten mag Oranje zich tot nu toe de beste nummer drie van het WK noemen.

Duitsland of Japan

In de volgende ronde treft Nederland het ijzersterke Duitsland of de regerend wereldkampioen Japan. Aangezien er in drie poules nog moet worden gespeeld, zal in de komende dagen pas duidelijk worden wie Oranje treft en ook waar en wanneer dat duel plaatsvindt.

Update 18 juni 8.01 uur

De Oranje vrouwen nemen het in de achtste finale van het WK op tegen regerend wereldkampioen Japan. De Aziatische dames eindigden in een poule met Kameroen, Zwitserland en Ecuador als eerste. Het duel met Japan wordt in de nacht van dinsdag op woensdag gespeeld in Vancouver. De aftrap vindt plaats om 04.00 uur Nederlandse tijd.

Praat Mee!