Van Bommel: ‘Je hebt vleugelspelers als Depay nodig’

Mark van Bommel speelde in het seizoen 2012/2013 samen met Memphis Depay bij PSV. Twee jaar later verkast de 21-jarige aanvaller voor een miljoenenbedrag naar Manchester United. Van Bommel denkt dat bij Depay alle ingrediënten aanwezig zijn om te slagen in de Engelse Premier League.

‘Hij heeft de technische vaardigheden. Nu moet hij zich focussen’, zegt de oud-international als The Daily Mail hem vraagt naar de slagingskans van Depay. ‘Maar als hij in de kleedkamer komt en domme dingen doet, zullen er spelers zijn die zeggen: ‘Hey Memphis, easy. Rustig aan en spelen’. Hij heeft de potentie. Maar als ik zeg dat hij de nieuwe Messi is, dan zie ik de krantenkoppen al voor me’, wil Van Bommel zijn oud-ploeggenoot niet al te veel ophemelen.

‘Memphis kan het goed doen, omdat hij met Van Gaal heeft samengewerkt op het WK’, vervolgt de oud-speler van FC Barcelona, Bayern München en AC Milan. ‘Voor hem is het makkelijker om bij deze club binnen te komen. Als je de coach niet kent en je komt vanuit het buitenland is het minder makkelijk.’

Van Bommel durft geen voorspelling te geven over hoe goed Depay uiteindelijk kan worden. ‘Het is moelijk te voorspellen, maar hij heeft kwaliteiten. Je hebt vleugelspelers als Cristiano Ronaldo, Arjen Robben, Franck Ribery, Lionel Messi en Neymar nodig. In Nederland was het makkelijk voor hem, nu moet hij de volgende stap maken. Hij is bij een fantastische club gekomen, nu moet hij wennen aan het niveau.’ (Foto: TBWA\Busted, Wiki Commons)

Praat Mee!