De Boer: ‘Volgende interland een keuze maken: Huntelaar of Van Persie’

Bondscoach Guus Hiddink koos tijdens de afgelopen interlandperiode ervoor om zowel Klaas-Jan Huntelaar als Robin van Persie in zijn basiselftal te laten starten. Van Persie kreeg de rol van nummer 10 op zich, terwijl Huntelaar fungeerde als diepe spits. Ronald de Boer vindt dat dat experiment is mislukt en er een keuze gemaakt moet worden tussen de twee spitsen.

‘De volgende wedstrijden van Oranje zal er ongetwijfeld een keuze moeten worden gemaakt tussen beide spelers in de punt van de aanval. Huntelaar of Van Persie’, schrijft De Boer in zijn column in Voetbal International. ‘Ik weet dat veel mensen op dit moment Van Persie afschrijven, maar daar ben ik het niet mee eens.’

De oud-international van het Nederlands elftal kan zich niet vinden in de kritiek die in het afgelopen seizoen is losgebarsten op de aanvoerder van Oranje. ‘Robin heeft een moeilijk seizoen achter de rug bij Manchester United, waar hij geblesseerd raakte en daarna weinig speelde. Dat kan een keer gebeuren. Belangrijker is juist wat hij daarmee doet. Van Persie staat op een kruispunt. Hij moet voor zichzelf beslissen hoelang hij nog wil doorgaan als topvoetballer’, aldus De Boer.

Volgens de tweelingbroer van Ajax-trainer Frank de Boer zit Van Persie in hetzelfde schuitje als Sneijder een jaar terug. ‘In feite kan Van Persie een voorbeeld nemen aan Sneijder. Bij Wesley is een jaar voor het WK in Brazilië de knop om gegaan. Dat wil niet automatisch zeggen dat je dan het snot voor je ogen moet gaan rennen, integendeel. Je moet juist heel gericht gaan trainen en een programma samenstellen op het gebied van training, voeding en rust. Want voeding en rust zijn net zo belangrijk als training’, sluit De Boer af.

Praat Mee!