Robben: ‘Voelde me dood vanbinnen’

Arjen Robben wil het afgelopen seizoen het liefst achter zich laten. De aanvaller herstelde in maart van een buikspierblessure, maar raakte kort erna direct weer geblesseerd. Desondanks vindt hij het mooi om te horen dat veel media de slechte prestaties van Bayern München aan zijn gemis toeschrijven.

Direct na het afhaken van Robben gingen ook de prestaties van Bayern achteruit. De DFB Pokal ging aan de neus van de topclub voorbij en al snel volgde er uitschakeling in de Champions League. ‘Natuurlijk is het een compliment om overal te lezen en horen hoeveel ik word gemist in het team’, vertelt de Nederlands international in het Duitse 11Freunde.

Voor de aanvaller is toekijken naar de prestaties van zijn ploeggenoten een zware taak. ‘Toen ik weer geblesseerd raakte in de wedstrijd tegen Dortmund wist ik gelijk dat het mis was. Ik voelde alleen maar leegte en voor een moment voelde ik me dood vanbinnen. Compleet verwoest. Ik verlies liever dan dat ik aan de kant moet toekijken’, aldus Robben.

Praat Mee!