Vidal stapte met drankje op de auto in: ‘Leven van mijn vrouw en mijzelf in gevaar gebracht’

Chileens international Arturo Vidal veroorzaakte in de nacht van dinsdag op woensdag een auto-ongeluk. De middenvelder van Juventus kwam er zelf ongeschonden vanaf, maar zijn vrouw moest met verwondingen naar het ziekenhuis. Na onderzoek van de politie bleek dat Vidal te veel had gedronken toen hij plaatsnam achter het stuur.

De sterspeler van het Chileense voetbalelftal had een alcoholpromillage in zijn bloed van ruim 1,2, waar maximaal 0,8 is toegestaan. Op een persconferentie heeft een hevig geëmotioneerde Vidal zijn excuses gemaakt voor zijn gedrag. ‘Ik was naar een casino en heb daar twee drankjes gedronken’, bevestigde Vidal dat hij niet nuchter was toen hij in zijn auto stapte. ‘Ik heb het leven van mijn vrouw, mezelf en anderen in gevaar gebracht. Mijn excuses aan mijn ploeggenoten, onze staf en alle inwoners van Chili.’

‘Het ongeluk is mijn schuld’, vervolgde de 28-jarige Chileen, die ondanks het ongeval gewoon bij de selectie blijft van bondscoach Jorge Sampaoli. ‘Ik heb iedereen in de steek gelaten. Ik ga er alles aan doen om te zorgen dat we de Copa América winnen.’ (Foto: Gobierno de Chile, Wiki Commons)

Praat Mee!