Blatter vreest beschuldigingen en huurt vast topadvocaat in

Sepp Blatter is officieel nog nergens van beschuldigd, maar de aftredend FIFA-president neemt vast de nodige voorzorgsmaatregelen. De 79-jarige Zwitser heeft voor zijn eventuele verdediging in de rechtszaal de Amerikaanse topadvocaat Richard Cullen en zijn staf ingehuurd.

Cullen is een zeer succesvolle, invloedrijke en ervaren advocaat in Amerika. Opvallend is dat hij al een lange tijd samenwerkt met FBI-directeur James Comey, wiens opsporingsdienst grondig onderzoek doet naar de financiële acties van de FIFA in de afgelopen decennia. Comey werkte zelf als federale aanklager in Richmond (Virginia), waar Cullen zijn kantoor heeft. De FBI-baas werkte zelfs als een partner voor McGuireWoods, de firma waarvan Cullen bestuursvoorzitter is.

Gisteren maakte de Zwitserse politie bekend 53 gevallen van het witwassen van geld op het spoor te zijn. Of Blatter hier iets mee te maken heeft is nog niet duidelijk. Zowel de Zwitsers als de FBI zijn nog op zoek naar bewijzen die aantonen dat er is gefraudeerd bij de toewijzing van de WK’s aan Rusland en Qatar.

 

Praat Mee!