‘Newcastle United meldt zich voor Dost’

Bas Dost kan weleens zijn laatste wedstrijd voor VFL Wolfsburg hebben gespeeld. De geruchten over een vertrek van de Nederlandse spits worden steeds sterker. Eerder maakte Bild al bekend dat Dost in de belangstelling staat van Borussia Dortmund. Vandaag komt daar het nieuws bij dat de oud-speler van sc Heereneen een serieuze kandidaat is om de nieuwe spits van Newcastle United te worden. 

De clubleiding van The Magpies heeft deze week contact gezocht met Wolfsburg, weet The Newcastle Chronicle. Newcastle is op zoek naar een nieuwe spits en lijkt zijn zinnen te hebben gezet op de tweevoudig international van het Nederlands elftal. Graham Carr, scout van de Engelse club, heeft Dost uitgebreid gescout en heeft groen licht gegeven voor zijn komst. Doordat eigenaar Mike Ashley inmiddels ook zijn fiat heeft gegeven voor een transfer, wil de club zo snel mogelijk de onderhandelingen starten.

Wolfsburg zou naar verluidt een vraagprijs hanteren van veertien miljoen euro. Dost heeft nog een contract tot medio 2017 en staat open voor een transfer naar de Engelse Premier League. (Foto: Instagram)

Praat Mee!