‘Van der Vaart heeft niet alles uit zijn carrière gehaald’

Rafael van der Vaart rondde deze week zijn transfer naar Real Betis af. Dat de 109-voudig international van het Nederlands elftal genoegen moet nemen met een club van het kaliber Betis, verbaast de sportjournalisten van The Guardian enigszins. Volgens de Britse krant heeft Van der Vaart niet alles uit zijn carrière gehaald. 

‘Ondanks avonturen bij Ajax, Hamburger SV, Real Madrid, Tottenham Hotspur en weer HSV én 109 interlands voor Oranje, is er iets dat niet tot tevredenheid stemt’, stelt The Guardian vast na een analyse van de voetballoopbaan van Van der Vaart. ‘Heeft hij wel alles uit zijn carrière gehaald? Het antwoord is nee. Hoe is het mogelijk dat één van de beste nummers 10 van zijn generatie maar twee hoofdprijzen (landstitel met Ajax in 2022 en 2004, red.) heeft gewonnen?’

The Guardian constateert dat Van der Vaart zich erbij heeft neergelegd dat de grote Europese clubs niet meer op hem zitten te wachten. ‘Hij neemt er genoegen mee dat voetballen op het allerhoogste niveau geen realistische doelstelling meer is’, schrijft het dagblad, dat vaststelt dat Van der Vaart meer waardering had gekregen als hij tussen grootheden als Zinedine Zidane had gespeeld. ‘Als hij vijf of tien jaar eerder zijn entree in de voetbalwereld had gemaakt, was hij niet bij grote clubs terechtgekomen. Wel had hij zo goed als zeker meer waardering gekregen. Nu kiest Van der Vaart met Betis alsnog voor een kleinere club en dat kan weleens een gouden combinatie betekenen.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!