Eerste kandidaat meldt zich: ‘Afrika is het grootste blok binnen FIFA’

Aan het einde van dit jaar wordt een nieuwe voorzitter van de FIFA gekozen, nadat Sepp Blatter begin juni bekendmaakte op te stappen als president. Het lijkt erop dat Musa Bility, voorzitter van de Liberiaanse voetbalbond, zich als eerste kandidaat gaat stellen voor de vacante positie binnen de wereldvoetbalbond.

In gesprek met de BBC laat Bility weten dat hij op genoeg steun kan rekenen vanuit Afrika. ‘Ik heb met een behoorlijk aantal presidenten van Afrikaanse voetbalbonden gesproken en ik heb hun steun. Als ik ook maar één reden had om te denken dat niet heel Afrika achter mij zou staan, dan zou ik mezelf niet kandidaat stellen’, zegt de Liberiaan, die bekend staat als een tegenstander van Blatter.

‘Afrika is het grootste blok in de FIFA, dus ik vind dat wij als continent de leiding moeten nemen in het creëren van eenheid’, vervolgt Bility tegenover de Engelse televisiezender. ‘Op moeilijke momenten moeten grote leiders opstaan. Ik ben eerlijk, oprecht, uitgesproken en heb een eigen mening. Als iets niet klopt, dan zeg ik dat en deins ik niet terug’, beschrijft Bility zijn sterke punten.

Praat Mee!