Feyenoord ziet in Vejinovic ideale opvolger van Oranje-international

De kans is groot dat Jordy Clasie deze zomer Feyenoord verlaat voor een buitenlandse club. De middenvelder van het Nederlands elftal heeft er geen geheim van gemaakt dat hij een stapje hogerop wil. In de zoektocht naar een vervanger zijn de Rotterdammers uitgekomen bij Marko Vejinovic, meldt Voetbal International.

De Servische Nederlander maakte dit seizoen een goede indruk bij Vitesse. Met twaalf treffers en acht assists was Vejinovic één van de belangrijke krachten in de ploeg van trainer Peter Bosz, die zich via de play-offs kwalificeerde voor de Europa League. Vejinovic, die in de laatste paar wedstrijden van het seizoen zijn basisplaats verloor aan Josh McEachran, staat deze zomer open voor een transfer.

Clasie

Pas als Clasie wordt verkocht, komt Feyenoord waarschijnlijk in actie. De 23-jarige Haarlemmer staat volop in de belangstelling van diverse clubs. Eerder werd al bekend dat Southampton, Sunderland en AS Roma Clasie op hun lijstje met gewenste versterkingen hebben staan. De Oranje-international gaat niet over één nacht ijs bij de keuze voor een nieuwe club. ‘Als ik ergens naartoe ga, dan moet het wel echt in het plaatje passen. Dus ook voor mijn gezin’, zei Clasie tegen de NOS.

Praat Mee!