Borussia Dortmund benadert Dost: ‘Ze zijn geen haar beter’

Borussia Dortmund zou Bas Dost persoonlijk hebben gepolst voor een overgang naar Die Schwarzgelben. De clubleiding van de Noord-Duitse club wil zich deze zomer versterken met een centrumspits en heeft daarbij zijn oog laten vallen op de aanvaller van VFL Wolfsburg. Klaus Allofs, technisch directeur bij Die Wölfen, heeft verontwaardigd gereageerd op de manier van zakendoen van Dortmund.

‘Ik heb niet uit eerste hand vernomen dat ze toenadering hebben gezocht, maar het zou niet netjes zijn. Als het waar is, dan is Dortmund geen haar beter dan de clubs waar ze altijd kritiek op hebben’, neemt Allofs geen blad voor zijn mond. Volgens de bestuurder hebben zich nog geen clubs gemeld voor Dost, die nog twee jaar vastligt in Wolfsburg. ‘Er is op dit moment nog geen enkel bod binnengekomen voor Dost.’

Naast een binnenlandse transfer kan Dost komende zomer ook de overstap maken naar de Engelse Premier League. Donderdag maakte The Newcastle Chronicle bekend dat Newcastle United contact heeft gezocht met Wolfsburg om te praten over een transfer van de tweevoudig international. De vraagprijs voor Dost bedraagt circa veertien miljoen euro. (Foto: Instagram)

Praat Mee!