‘Sunderland maakt serieus werk van Van Dijk’

Virgil van Dijk is naar eigen zeggen klaar voor een volgende stap in zijn carrière. Het lijkt er sterk op dat de oud-speler van FC Groningen tijdens de zomerse transferperiode verkast naar de Engelse Premier League. Trainer Dick Advocaat wil zijn landgenoot het liefst zo snel mogelijk toevoegen aan de selectie van Sunderland. Hij heeft daarbij wel concurrentie van Southampton en Aston Villa.

Sunderland heeft met Steven Fletcher een ijzer in het vuur om de vraagprijs voor Van Dijk (circa twaalf miljoen euro) te drukken. Celtic wil zich graag versterken met de Schotse aanvaller, maar kan de transfersom van zes miljoen euro niet ophoesten. Alleen als Van Dijk in de deal betrokken wordt, is de komst van Fletcher een reële optie voor de recordkampioen van Schotland. In dat geval moet Sunderland ongeveer zes á zeven miljoen euro bijleggen.

In gesprek met Voetbal International liet Van Dijk eerder weten dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. De Bredanaar hoopt zich in een grote competitie in de kijker te spelen bij het Nederlands elftal. ‘Er zijn meerdere mensen die mij hebben aangeraden uit Schotland weg te gaan. Dat was vooral om een stap hogerop te maken, maar ook Oranje speelt een rol. Blijf je overeind in een grote, Europese competitie, dan is de kans op een selectie groter. Of de bondscoach er ook zo over denkt? Niet dat ik weet’, zei Van Dijk in de voorlaatste editie van VI.

Praat Mee!