Update | ‘Fernandes zou toch niet gaan’

Update | Chili kan een streep zetten door de naam van Junior Fernandes. De aanvaller brak woensdagavond zijn been bij zijn club Dinamo Zagreb. 

Fernandes liep de blessure op in een wedstrijd tegen NK Split, waarin de spits nog een doelpunt maakte voordat het noodlot toesloeg. De Chileen maakte kans op een WK-ticket voor Chili, dat komende zomer op het WK onder meer speelt tegen Nederland.

Update 16:20 uur
Nederland hoeft geenszins de polonaise te gaan lopen nu Junior Fernandes het WK mist. Naast het feit dat ethisch niet verantwoord is bij een beenbreuk, is Fernandes tegenwoordig niet meer dan zevende keus voor bondscoach Jorge Sampaoli laat Chili-kenner Jorrit Smink weten aan Onze11. ‘Volgens Chileense media zou hij absoluut niet geselecteerd worden. Is in Kroatie uit beeld geraakt’, geeft Smink aan. 

Overigens liepen de Chilenen wél een spreekwoordelijke polonaise toen zij het bericht doorkregen over de blessure van Jetro Willems. ‘Hier brachten ze heel blij het nieuws van Jetro Willems. Dat heb ik maar zo gelaten. ‘Ja, wij missen een basisspeler!”, aldus Smink. (Foto: Ahmedd)

Praat Mee!