Dost over afketsen transfer naar Ajax: ‘Werd na de rechtszaak met applaus verwelkomd’

Bas Dost zag in januari 2011 een droomtransfer naar Ajax afketsen. Zijn toenmalige club sc Heerenveen bereikte geen akkoord met de Amsterdammers, waarna de tweevoudig international van het Nederlands elftal besloot een spoedarbitragezaak aan te spannen bij de KNVB. Daarin werden de Friezen in het gelijk gesteld. Ondanks zijn actie werd Dost na de rechtszaak met open armen ontvangen in Heerenveen, zo vertelt hij in gesprek met FeanFan.

‘Ik zal niet vergeten hoe ze me na de rechtszaak met applaus verwelkomden’, herinnert Dost zich de hartverwarmende reactie van de Heerenveen-fans. ‘Het was een van de mooiste momenten in mijn voetbalcarrière. Ze hadden ook heel anders kunnen reageren’, aldus de 26-jarige spits, die tegenwoordig onder contract staat bij VFL Wolfsburg.

Ajax pyjama

Henk Nienhuis, de zaakwaarnemer van Dost, maakte er vier jaar geleden geen geheim van dat zijn cliënt van kleins af aan een grote fan is van Ajax. ‘Iedereen weet dat Bas graag naar Ajax wil. Als jong jochie sliep hij al in een Ajax-pyjama’, zei Nienhuis destijds.

 

Praat Mee!